18.4.2017

Deaf Lions lähtee mitalijahtiin

Kuurojen jääkiekkomaajoukkue Deaf Lions osallistuu Kuurojen maailmanmestaruuskisoihin, jotka pidetään tällä kertaa Yhdysvalloissa.

Kuurojen jääkiekon MM-kisat järjestetään 19.-29.4.2017 Amhurstissa, New Yorkin osavaltiossa. Edelliset kisat pidettiin neljä vuotta sitten Suomessa. Tämän vuoden kisoihin osallistuvat Suomen lisäksi Tsekki, Kanada, Yhdysvallat ja Kazakstan.

Deaf Lionsien päävalmentajana aloittanut Teemu Taruvuori kuvailee joukkuetta innostuneeksi.
– Harjoitusleirit ovat nyt takanapäin, ja olemme valmiit MM-turnaukseen. Pelin keskeiset asiat on saatu kuntoon, ja viimeiset ylivoima- ja alivoimakuviot hiotaan vielä ennen ekaa peliä. Meille MM-turnaus on kuin vuori, jonka huipulla häämöttää loppuottelu. Sitä kohti mennään, matsi matsilta.

Deaf Lionsien pelaajamateriaali on jonkin verran vaihtunut edellisistä arvokisoista. – Joukkueessa on tämän hetken parhaat pelaajat, paljon konkareita ja joitain uusia kasvoja, vakuuttaa päävalmentaja Taruvuori.

Suomella on kisoissa neljä peliä, joiden tuloksen perusteella on mahdollisuus edetä loppuotteluun tai pronssipeliin. Kanadaa kuvaillaan kisojen ennakkosuosiksi ja kovimmaksi vastustajaksi. 

– Kyllä me kultaa lähdetään hakemaan! Meillä on joukkueena asenne kohdallaan ja mitalin nälkä on kova. Ehkä jäämme muista vähän jälkeen fyysisyydessä, sillä harjoituspelejä ei ole ollut kovin montaa, kuvailee joukkueen kapteeni Pasi Vainio.

Kisojen järjestäjät ovat tehneet suorista lähetyksistä sopimuksen paikallisen tuotantoyhtiön kanssa. Järjestäjien sivuilla on englanninkieliset ohjeet, miten nettikatseluoikeuden voi tilata kisojen ajaksi noin 30 USA:n dollarin hintaan. Ilmaisia lähetyksiä ei ole tarjolla.

Deaf Lionsin kisamenestystä voi seurata Deaf Lions Fan club Facebook-ryhmän kautta.

 

Hyödyllisiä linkkejä