-A A +A
8.11.2017

Koko Suomi viittoo -kampanja leviää ympäri Suomen

Lokakuussa alkoi Koko Suomi viittoo -kampanja, joka on osa Suomi100 -juhlavuotta. Kampanjassa haastetaan viittomaan Maamme-laulun ensimmäinen säkeistö. Haaste huipentuu yhteiseen viittomistilaisuuteen lauantaina 2. joulukuuta.

Sosiaalisessa mediassa on tupsahdellut näkyviin Maamme-laulua mitä erilaisempien ihmisten viittomana. Mukana on ollut niin julkkiksia kuin aivan tavallisia suomalaisia ja niin pieniä lapsia kuin senioreita. Sekä kuurot että kuulevat ovat olleet mukana viittomassa.

Kuurojen Liiton Facebookista, Instagramista ja Twitteristä löytyy jo kymmeniä videoita Maamme-laulun toteutuksesta ympäri Suomen.

Maamme-laulusta on useampi tulkinta suomalaisella viittomakielellä, joista yksi esimerkki löydettävissä hyödyllisistä linkeistä. Maamme-laulu on käännetty myös suomenruotsalaiselle viittomakielelle.

Huipennus nähdään 2. joulukuuta Helsingin Tuomiokirkolla

2. joulukuuta yritetään tehdä epävirallinen Suomen viittomisennätys, kun ihmiset kokoontuvat Helsingin Tuomiokirkon portaille viittomaan Maamme-laulun ensimmäisen säkeistön.

Jokaikinen on tervetullut viittomaan satavuotiaan Suomen kunniaksi ja osallistumaan ennätysyritykseen.

Todistetaan siellä, että koko Suomi viittoo!

Yhteystietomme

Kuurojen Liitto