-A A +A
7.5.2018

Lars-Åke Wikströmin muistoksi

• lars-ake wikström
Kuurojen yhteisössä tunnettu ruotsalainen vaikuttaja Lars-Åke Wikström, LÅW, on menehtynyt 5. toukokuuta 2018. Kuollessaan hän oli 74-vuotias.

Lars-Åke Wikström oli yksi merkittävistä kuurojen oikeuksien puolestapuhujista. Hän oli omistautunut edistämään kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä asioita sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

LÅW oli Ruotsin kuurojen liiton johtokunnassa 25 vuotta, joista 17 vuotta puheenjohtajana.

Työkseen Wikström opetti viittomakieltä Tukholman yliopistossa ja Västanvikin kansanopistossa.

Hänen mottonaan oli "Döva vet bäst om döva". (Kuurot tietävät parhaiten kuuroista)

Döva vet bäst om döva.

Kuurojen Liiton toiminnanjohtaja Markku Jokinen muistelee Lars-Åke Wikströmiä nuoruuden idolinaan.

– LÅW, lämmin kiitos sinulle siitä, että teit meidät kaikki vahvoiksi ja ylpeiksi.

Yhteystietomme

Kuurojen Liitto