18.7.2018

Pori viittoo

Kuurojen Liitto oli toista kertaa mukana SuomiAreena -tapahtumassa Porissa. Kolmen päivän ajan 16.-18.7. viittomakieltä näkyi Porissa monessa paikassa.

Kuurojen Liitolla oli Kansalaistorilla ständi, jossa kävi innokasta väkeä kokeilemassa viittomabattlea. Palkintoreput menivät kuin kuumille kiville. Ständin työntekijöillä oli työntäyteiset päivät yleisön kysymyksiin vastaillessa ja porottavan auringon kuumuudessa sinnitellen.

Porin taidemuseo vuorostaan järjesti viittomakielisen opastuksen taidemuseon näyttelyihin. Oppaana toimi museon kesätyöntekijä Zagryda Sandholm. Vierasryhmä nautti viittomakielisestä opastuksesta täysin rinnoin, jopa kyseleminen oli helppoa kun opas itse oli viittomakielinen.

Lisäksi Porin Kuurojenyhdistys ry järjesti yhdistysillan johon kokoontui viittomakielisiä läheltä ja kaukaa kahvittelemaan. Illan aikana muun muassa Kuurojen Liiton toiminnanjohtaja Markku Jokinen kertoi SuomiAreena -terveisiä ja illan päätteeksi yhdistys haastoi kaikki paikallaolijat flossaamaan.

Näiden edellämainittujen lisäksi Kuurojen Liitto järjesti maanantaina iltapäivällä keskustelutilaisuuden saamelaisten ja romanien kanssa sekä keskiviikkona aamulla viittomakielen opetustuokion. Näistä tapahtumista on tehty erilliset uutisvideot.

Kiitos Pori!