9.10.2017

Suomi.fi uudistuu

Suomi.fi on sivusto, jossa kansalaisille suunnatut julkiset palvelut ja ohjeet elämän eri käännekohtiin ovat kootusti yhdessä paikassa. Teemoina ovat muun muassa parisuhde ja perhe, opetus ja koulutus sekä terveys ja sairaanhoito. Sivusto on sekä suomeksi että ruotsiksi ja englanniksi. Suomi.fi-palveluun tulee tietoa viittomakielellä.

Viittomakielinen aineisto on nyt tuotantovaiheessa. Tulevaisuudessa kaikki viittomakielellä toteutetut aineistot kootaan Suomi.fi sivuston oikean yläkulman kielivalikon Muut kielet-sivun Viittomakielellä-linkin alle. Siltä sivulta löydät viittomakielellä tietoa verkkopalvelusta sekä ohjeet tunnistautumiseen. Viittomakielinen aineisto on sekä suomalaisella että suomenruotsalaisella viittomakielellä. Löydät viittomakielellä ohjeet esimerkiksi siitä, miten voit valtuuttaa toisen hoitamaan omia asioitasi tai yrityksen asioita sekä viestiä viranomaisten kanssa verkossa.

Suomi.fistä valitaan tärkeimmät sisällöt käännettäväksi viittomakielelle. Väestörekisterikeskus toteuttaa verkkokyselyn selvittääkseen mitä viittomakielistä sisältöä kuurot käyttäjät toivovat palveluun. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa sisältöön! Kyselyn linkin löydät Hyödyllisistä linkeistä. Kysely on lyhyt ja nopea vastata. Siihen on aikaa vastata 27.10. asti.

Suomi.fi on oikopolkusi viranomaisten luo kaikissa elämäsi tilanteissa, isoissa ja pienissä asioissa. Helppokäyttöisestä verkkopalvelusta löydät luotettavia neuvoja; mitä pitäisi tehdä, mihin viranomaiseen tulisi olla yhteydessä ja miten saat asiasi mahdollisimman vähällä vaivalla hoidettua.

Kun kirjaudut Suomi.fi-palveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai henkilökortilla, sinulla on saman tien pääsy Kelan, Trafin, Tullin ja lukuisten muiden viranomaisten palveluihin. Näet myös omat tietosi, joita eri rekistereissä on.

Suomi.fihin on tärkeää tutustua myös siksi, että tulevaisuudessa hätätekstiviestipalveluun rekisteröityminen tapahtuu siellä.

Hyödyllisiä linkkejä