-A A +A
17.5.2017

Vielä ehtii osallistua viittomakieliseen SUOMI100 -kilpailuun!

Nyt huomio kaikki runonikkarit ja tarinankertojat! Kuurojen Liiton Viittomakielisellä kirjastolla on parhaillaan käynnissä viittomakielinen runo- ja tarinakilpailu. Kilpailu on osa Suomi100 -hanketta.

Viittomakielinen kirjasto järjestää SUOMI100 -juhlavuoden kunniaksi kaikille avoimen kilpailun, jossa etsitään parasta SUOMI-aiheista viittomakielistä runoa tai lyhyttä tarinaa. Runon tai tarinan tulee olla aiemmin julkaisematon.

Kilpailuun osallistuvan työn tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

• runo tai lyhyt tarina, pituus 1-3 minuuttia
  • aiheena on SUOMI
  • viitottu suomalaisella tai suomenruotsalaisella viittomakielellä
  • uusi ja ennen julkaisematon, viittojan itsensä luoma (ei käännös jostain toisesta viitotusta tai puhutusta kielestä)
  • työllä tulee olla suomen tai ruotsinkielinen nimi, nimessä tulee esiintyä jossain muodossa jokin seuraavista sanoista SUOMI, ISÄNMAA ja nimi tulee olla näkyvissä videon alussa
  • videolla voi olla korkeintaan kolme (3) viittojaa
  • sama(t) viittoja(t) voi(vat) osallistua kilpailuun korkeintaan kahdella työllä
  • viittomisen lisäksi videolla voi olla piirrettyä tai valokuvattua grafiikkaa, viittojalla tulee olla tekijänoikeudet myös grafiikkaan
  • tallennettu videona mp4 tai Windows Media Player formaatissa
  • video lähetetään joko linkin kautta (vastaanottaja voi ladata videon linkistä) tai perinteisen postin kautta muistitikulla tai sähköpostin liitteenä, lähettäjä vastaa siitä, ettei videon tiedostokoko muodostu esteeksi sen siirtämisessä
  • videon loppuun tai muuten videon välittömään yhteyteen tulee liittää kaikkien videon tekemiseen osallistuneiden nimet, puhelinnumerot ja/tai sähköpostiosoitteet, nämä tiedot tulee olla kirjoitetulla kielellä

Kilpailuaika: 13.4.–31.5.2017
Kilpailun palkinto: 500 euroa (palkinto on saajalleen verotettavaa tuloa)

Voittajan valitsee viittomakielisen yhteisön hyvin tuntema kulttuuripersoona järjestöneuvos Liisa Kauppinen. Voittaja julkistetaan ja palkitaan Kuurojen Liiton liittokokouksen yhteydessä suorassa nettilähetyksessä 17.6.2017 Helsingissä.

Voittanut työ julkaistaan Viittomakielisen kirjaston verkkosivuilla. Kirjasto voi julkaista myös muita kilpailuun osallistuneita töitä. Jokaisesta julkaistavasta työstä sovitaan erikseen sen tekijöiden kanssa.

Kilpailutyöt toimitetaan osoitteella viittomakielinenkirjasto@kuurojenliitto.fi tai Kuurojen Liitto/Viittomakielinen kirjasto, PL 57, 00401 Helsinki. Työt tulee olla perillä 31.5.2017 klo 12 mennessä.

Lisätietoja: viittomakielinenkirjasto@kuurojenliitto.fi tai 040 5745053/tekstiviestit, WhatsApp (Riitta Vivolin-Karén, tuottaja, Viittomakielinen kirjasto).

Yhteystietomme

Kuurojen Liitto