9.3.2018

Viittomakielinen kulttuuritapahtuma HELsign veti väkeä

Neljännen kerran järjestetty HELsign veti 3. maaliskuuta kulttuurikeskus Stoan täyteen väkeä. Tällä kertaa teemana oli kirjallisuus. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Humanistinen ammattikorkeakoulu, Kuurojen Liiton kulttuurituotanto ja Helsingin kulttuurikeskus Stoa.

Viittomakielistä kulttuuria esittelevä tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille kuuroille ja kuuleville. Paikalla oli noin 250 kävijää.

Ohjelmistossa oli monenlaista mukavaa teatterista viittomakielisten kirjailijoiden paneelikeskusteluun ja viitotuista poplauluista tietovisaan.

Viittomakielisen kirjaston tuottaja Riitta Vivolin-Karén oli yksi paneelikeskustelun osallistujista. Hän toi esiin ajatuksen, että viittomakielinen kirjallisuus ei aina tarkoita kirjoitettua tekstiä, vaan se voi tarkoittaa myös viittomakielistä videomateriaalia.

Lisäksi tapahtumaan osallistuneet lapset saivat viihdykettä kasvomaalauksen, sadunkerronnan ja askartelun muodossa.

Lähimetsästä vierailulle tulleet Karhu, Jänis ja Kissa viihdyttivät erityisesti tapahtuman pienimpiä kävijöitä.

Kuurojen Liiton kulttuurituottaja Teemu Lipasti-Sjöroos oli tyytyväinen ohjelman kulkuun ja mainitsi erityisesti maskottien suosion.

- Yleisön palautteiden mukaan oli mahtavaa tulla "pikkukulttuuripäiviin". Kiitosta sai myös se, että tapahtuma järjestetään joka vuosi, kertoo Teemu Lipasti-Sjöroos.

Kiitokset kuuluvat yleisön lisäksi yhteistyökumppaneille Humakille ja Stoalle!