30.10.2018

Matilda Marjatta tien päällä

Syksyn uutuutena on Ursa Minorin tuottama esitys, jossa ikäklovni Matilda Marjatta kiertelee tapaamassa muun muassa kuurojen palvelukeskusten asukkaita ja päivätoimintaryhmien asiakkaita. Esitys on tilattavissa myös muihin tilaisuuksiin ympäri Suomea.

Matilda Marjattaa esittää Noora Karjalainen ja hän yhdistää esityksissään teatteriklovneriaa ja mimiikkaa. Esitykset ovat tarinoita rohkeudesta ja uuden kohtaamisesta. Karjalainen kertoo inspiraation hahmoon tulleen isomummostaan, joka oli huonokuuloinen.

- Tätä esitystä varten pidin palvelukeskuksissa työpajoja. Keskustelimme asiakkaiden kanssa heidän vanhoista muistoistaan; lapsuudesta, kouluajoista, matkustamisesta, ja niin edelleen. Näistä tarinoista muotoutui Matilda Marjatta -esitys.

Esitys kestää noin 40 minuuttia ja sen aikana Matilda Marjatta on vuorovaikutuksessa esityksen katsojien kanssa. Videolla nähtävän esityksen aikana katsojat innostuivat soittamaan rumpua ja tanssimaan ikäklovnin kanssa.

Palvelusäätiön ohjaaja Tuija Salonen toteaa, että Helsingin palvelukeskus Ainolan päivätoimintaryhmä piti esityksestä. Hänen mukaansa esitys oli asiakkaille helposti samaistuttava.

- Esitys oli vuorovaikutteinen ja asiakkaat pääsivät kertomaan vanhoista muistoistaan, kuten lehmien lypsämisestä. Se oli todella mukavaa.

Syksyn aikana esityksiä on kymmenen. Esitykset sopivat kaikille ja esityksen voi tilata Ursa Minorin www-sivujen kautta. Esityksen valmistusta tukee Suomen kulttuurirahasto.

Hyödyllisiä linkkejä