14.3.2019

Muistoissa Terttu Martola

  • Terttu Martola istuu sohvalla kädessään kirja

Terttu Martola
19.1.1936 – 9.3.2019

Kartanpiirtäjä Terttu Martola os. Laukkanen nukkui pois 83-vuotiaana. Terttu työskenteli useita vuosia Helsingin kaupungin palveluksessa kartanpiirtäjänä ja sen jälkeen vielä pitkään eläkeikäänsä asti Espoon kaupungin asemakaavaosastolla.

Kuurojen keskuudessa Terttu tunnetaan parhaiten monipuolisena ja luovana ihmisenä. Hänellä oli useita taideharrastuksia ja toimi myös kuurojen lasten ja naisten liikunnan ohjaajana. Martolan lapsi- ja naisryhmät olivat maailmankuuluja. Ryhmät esiintyivät kuurojen maailmankongresseissa, kuurojen maailmankisoissa ja suurissa pohjoismaisissa tapahtumissa. Lisäksi Terttu kirjoitti monia oppaita kuurojen lasten rytmiliikunnan ohjaukseen ja oli itsekin monipuolinen liikunnan taitaja. Hän sai myös useita tunnustuspalkintoja lasten ja nuorten hyväksi tekemästään työstä.

Lisäksi Terttu edelläkävijänä edisti viittomakielisten asemaa ja oikeuksia Espoon kaupungissa. Hän toimi myös Espoon Viittomakieliset ry:n puheenjohtajana. Terttua, lämminsydämistä, valoisaa, kannustavaa ja toisia tukevaa ihmistä jäivät kaipaamaan suuri joukko ystäviä. Häntä jäivät kaipaamaan myös perhe, lapset, lastenlapset ja muut omaiset.

Liisa Kauppinen
Järjestöneuvos