27.3.2019

Tietoa eduskuntavaaleista viittomakielellä

• Kuvakaappaus YouTube videosta, jossa mies viittoo
Oikeusministeriön Vaalit.fi-sivustolla on julkaistu eduskuntavaaleja koskevaa tietoa sekä suomalaisella että suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019 ja niissä valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2019–2023. Tietoa eduskuntavaaleista eri kielillä löytyy sivulta:

Oikeusministeriö on julkaissut tietopaketit myös suomalaisella ja suomenruotsalaisella viittomakielellä, suorat linkit YouTube-videoihin ohessa.

Tutustu myös Kuurojen Liiton eduskuntavaaliteeseihin

Vaaliteeseissään Kuurojen Liitto vaatii valtioneuvostoa turvaamaan myös viittomakielisten perusoikeudet. Lisätietoja liiton vaaliteeseistä oheisista linkeistä.

Kuuloalan järjestöt ovat lisäksi laatineet yhteiset lasten vaaliteesit, jotka voit ladata ohesta.

Viittomakielisiä ehdokkaita

Kuurojen Liittoon on tähän mennessä tullut tieto kolmesta viittomakielisestä ehdokkaasta:

• Riikka Moilanen, Keskusta, Oulun vaalipiiri
  • Risto Ojala, Kristillisdemokraatit, Keski-Suomen vaalipiiri
  • Kaija-Liisa Savolainen, Sininen tulevaisuus, Keski-Suomen vaalipiiri

Lisäksi ehdokkaista ainakin Timo Harakka (sdp) ja Pirkko Mattila (sin) ovat viittomakielen taitoisia. Mikäli olet viittomakielinen ja eduskuntavaaliehdokas, ilmoita tietosi meille oheisella lomakkeella.

Ladattavat tiedostot