13.6.2018

Tulkattu verkkolähetys: Turun puukotuksen selostuksen luovutus oikeusministerille

  • Valtioneuvoston linna
Turussa 18.8. tapahtuneen puukotuksen tutkintaryhmä luovuttaa selostuksen oikeusministerille huomenna torstaina 14.6. klo 12.00. Tilaisuudessa on verkkolähetys ja tulkkaus suomalaisella viittomakielellä. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun valtioneuvosto järjestää tulkkauksen verkkolähetykseensä.

Valtioneuvosto asetti lokakuussa 2017 turvallisuustutkintalain mukaisen riippumattoman tutkintaryhmän selvittämään Turussa 18.8. tapahtunutta puukotusta. Tutkintaryhmän työssä on kyse poikkeuksellisen tapahtuman tutkinnasta. Tällä perusteella voidaan tutkia erittäin vakava kuolemaan johtanut tai yhteiskunnan perustoimintoja uhannut tai vakavasti vaurioittanut tapahtuma, joka ei ole onnettomuus.

Tutkinnan tarkoituksena on yleisen turvallisuuden lisääminen. Tutkintaryhmän selostus sisältää selostuksen tapahtumien kulusta ja siihen johtaneista tekijöistä sekä turvallisuussuosituksia viranomaisille ja muille toimijoille mahdollisten uusien vastaavien tapahtumien varalta.

Tutkintaryhmä luovuttaa selostuksen oikeusministeri Antti Häkkäselle torstaina 14.6.2018 klo 12.00 valtioneuvoston linnan tiedotustilassa.

Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksenä: www.vn.fi/live. Tilaisuudessa on tulkkaus suomalaisella viittomakielellä.

Hyödyllisiä linkkejä