18.2.2019

Tulossa: Nordiska Visuella Mästerskapet

Nordiska Visuella Mästerskapet, eli NVM, on Pohjoismaiden kaikkien aikojen ensimmäinen visuaalinen laulukilpailu. Kahdeksan kilpailijaa eri Pohjoismaista ottaa mittaa toisistaan 23. helmikuuta 2019 Helsingin Forum-teatterissa. Yleisö äänestää voittajan, joka saa 1000 euron palkinnon.

Tapahtuma on saanut inspiraationsa pohjoismaisista esiintyjistä, laulukilpailuista ja Euroviisuista, jotka on nähty esimerkiksi Ruotsin SVT:lla viittomakielelle tulkattuna.

- NVM:ssa käytetään viittomakieltä tai muuta luovaa visuaalista ilmaisua, siksi kilpailun nimikin on pohjoismainen visuaalinen laulukilpailu, kertoo tapahtuman tuottaja Anne Sjöroos.

Kilpailun järjestämiseen saatiin avustusta Pohjoismaisesta kultuuripisteestä ja kaikkien aikojen ensimmäinen NVM järjestetään Helsingin Forum-teatterilla 23.2.2019.

Yhteensä kahdeksan esiintyjää Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ottavat mittaa toisistaan, ja paikalla on kolmihenkinen tuomaristo antamassa palautetta esityksistä. Voittajan päättää paikan päällä oleva yleisö kännyköillä annettavien äänten perusteella.

- Kaikki alkaa olla valmiina, enää puuttuu yleisö, joten ostakaa lippuja ja tulkaa kannustamaan esiintyjiä voittoon, kehottaa Sjöroos.

Tapahtuma on ikärajaton, joten niin kilpailuun kuin yleisöön pääsevät kaikenikäiset. Esitysten päätyttyä kello 21 jälkeen paikan ikäraja on 18.

Tavoitteena on, että NVM:sta tulee uusi moderni tapahtuma olemassa olevien, perinteisten tapahtumien rinnalle. Toiveena on, että tulevaisuudessa Pohjoismaat vuorottelevat joka toinen vuosi NVM:n isännyydessä. 

Järjestäjänä toimii esittävän taiteen osuuskunta Ursa Minor. 

Lisätietoja tapahtumasta
Anne Sjöroos
anne@ursaminor.fi / 045 7871 3402

Zagryda Sandholm
zagryda@ursaminor.fi

Hyödyllisiä linkkejä