21.5.2018

Uusi viittomakielinen lastensarja: Frans ja eläinystävät

Viittomakielisen kirjaston ja YLEn Pikku Kakkosen yhteistuotanto, kuusiosainen sarja Frans ja eläinystävät julkaistaan 22.5. sekä Viittomakielisessä kirjastossa että YLE Areenassa. Televisiossa Pikku Kakkosessa sarja nähdään keskiviikkoisin 4.7. alkaen.

Frans ja eläinystävät -sarjaa tähdittää suloinen Frans isänsä Jussi Rinta-Hoiskan kanssa. Sekä Frans että Jussi kertovat sarjan tekemisen ja yhteistyön sujuneen hyvin. Frans mainitsee suosikkieläimekseen lampaan.

Sarjan ohjaaja Salla Fagerström kuvaili sarjan tekemistä jännittäväksi, sillä kuviossa oli kaksi arvaamatonta tekijää; lapset ja eläimet. Ohjelman tekeminen kesti kaiken kaikkiaan vuoden, mutta Viittomakielisen kirjaston tuottaja Riitta Vivolin-Karén on tyytyväinen syntyneeseen lopputulokseen.

Videolta näet tunnelmia ennakkonäytöksestä sekä sarjan tekijöiden haastatteluja. Videossa on suomenkielinen tekstitys.

Miksi kanalassa on vain yksi kukko mutta monta kanaa? Miten lampaita keritään? Mitä marsut syövät? Vastaukset löytyvät kuusiosaisesta sarjasta Frans ja eläinystävät. Sarjassa Frans tutustuu maatilan eläimiin isänsä opastuksella. Sarja on viittomakielinen ja puhuttu suomeksi.

Hyödyllisiä linkkejä