3.2.2020

Viva järjestää tukihenkilökoulutuksen

Kuurojen Liiton viittomakielinen vapaaehtoistoiminta Viva kouluttaa jälleen uusia tukihenkilöitä. Tukihenkilöiksi haluavat ilmoittautuvat haastatteluun, jonka jälkeen valitaan tukihenkilöt kahteen maksuttomaan viikonloppukoulutukseen.

Tukihenkilöt toimivat eri-ikäisten viittomakielisten kuurojen asiakkaiden tukena, osallistuen yhdessä sovittuihin arkisiin puuhiin. Tukihenkilönä toimimiseen voi kuulua seuran pitämistä, saattajana toimimista, keskustelua, harrastuksiin osallistumista sekä vierailuja eri kohteissa.

Vapaaehtoistoiminta on joustavaa: voit toimia tukihenkilönä oman elämäntilanteesi mukaan. Sinun ei tarvitse miettiä asioita yksin, sillä tuemme sinua toiminnassasi. Pääset myös osallistumaan tukihenkilöiden ryhmätapaamisiin, koulutuksiin ja virkistyshetkiin.

Tukihenkilöt aloittavat osallistumalla kahteen maksuttomaan viikonloppukoulutukseen.

1. viikonloppu

28.2.-1.3.2020 Parinpellon leirikeskus, Hollola

2. viikonloppu

3.-5.4.2020 Kalliopirtin leirikeskus, Kärkölä

Koulutuksen suorittaminen edellyttää molempiin viikonloppuihin osallistumista. Tunteja kertyy yhteensä 40 ja sen päätteeksi saa todistuksen. Koulutus on osallistujille täysin ilmainen, myös matkakulut korvataan.

Viikonloppuihin sisältyy mm. ryhmätyöskentelytaitoja, asiakkaan kohtaamista, itseensä ja toisiin tutustumista, draamaharjoituksia asiakastilanteista ja keskusteluja. Koulutuksen käytyäsi voit toimia Vivan tukihenkilönä itsellesi sopivina ajankohtina.

Ilmoittautuminen Lyytin kautta viimeistään 7.2.2020. Kaikki hakijat haastatellaan.

Aliisa Lehtonen
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
aliisa.lehtonen@kuurojenliitto.fi
+358 44 7525 261 (tekstiviestit ja videopuhelut)

Lahjoita aikaasi.
Se on arvokkainta, mitä voit antaa.