Opintolinjat

Kuurojen kansanopistossa on pitkiä opintolinjoja kuuroille ja huonokuuloisille maahanmuuttajille, täydennyskoulutuslinja viittomakielisille ja viittomakielen linjat kuuleville.

Opintojen tavoitteena on opintolinjasta riippuen:

 • vahvistaa suomen ja viittomakielen osaamista
 • antaa perusvalmiuksia jatko-opintoihin ja työelämään
 • tukea opiskelijan omaa identiteettiä
 • harjaannuttaa toimimaan paikallisessa ja monikulttuurisessa ympäristössä
 • Opiskelijat kansanopiston aulatilassa.

Viittomakielen linja 30.9.-29.11.2019

Oletko hakeutumassa viittomakielialalle? Haluatko tutustua erääseen kieli-vähemmistöömme, sen kieleen ja kulttuuriin? Kiinnostaako uudenlaisen kielen oppiminen? Kaipaatko välivuotta ja uuden oppimista? Tule opiskelemaan Viittomakielen linjalle!
Hyödyllisiä linkkejä

Linjalla suoritetaan seuraavat opintokokonaisuudet:

 • Johdatus suomalaiseen viittomakieleen
 • Kuurojen historia ja kulttuuri
 • Opiston toiminta ja opiskelu kansanopistossa
 • Suomalainen viittomakieli ja vuorovaikutus
 • Viittomakielisiin ja muihin kuulovammaisiin liittyvät organisaatiot
 • Viittomakielinen keskustelukurssi
 • Viittomakielinen ilmaisu
 • Vaihtoehtoiset kommunikaatiomenetelmät

Oppituntien ulkopuolella viittomakielen omaksumista edistää viittomakielinen ympäristö ja toiminta opiston viittomakielisten opiskelijoiden kanssa.

Opiskelu tapahtuu Valkeassa talossa Pohjois-Haagassa pääasiassa arkipäivisin.

Opintolinja on tällä kertaa maksuton (hinta normaalisti 694 euroa).

Opintoihin on mahdollista saada opintotukea ja syödä opistolla opiskelijahintaan. Opistolla on myös rajoitetusti majoitushuoneita, joissa voi asua edullisesti. Opintomaksuihin on mahdollista hakea opintoseteliavustusta.

Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeella ja maksamalla 50 euron ilmoittautumismaksu. Ilmoittautumismaksu hyvitetään myöhemmin kokonaismaksusta.

PERUUTUSEHTO: Mikäli ilmoittautuja peruu kurssille osallistumisensa ennen kurssin alkua, menettää hän ilmoittautumismaksun, 50€ oppilaitokselle. Mikäli ilmoittautuja ei peru kurssille osallistumista lainkaan eikä osallistu opetukseen, laskutetaan häneltä 50 euron lisäksi myös ensimmäisen viikon opintomaksu.

Linjalle haetaan 16.9.2019 mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Lisätietoja opintojen sisällöstä:

Suvi Sjöroos
suvi.sjoroos@kuurojenkansanopisto.fi

Muut tiedustelut:

Tuija Luoto
puh. 09-5803 549
tuija.luoto@kuurojenkansanopisto.fi

 

Täydennyskoulutus viittomakielisille 19.8.2019 - 5.6.2020

Oletko vailla työ- tai opiskelupaikkaa? Haluatko syventää osaamistasi? Tavoitteletko digitaalisten taitojen vahvistamista? Kuurojen kansanopistossa on tarjolla täydennyskoulutusta viittomakielisille ja opiskelu on maksuton elokuusta 2019 alkaen kevääseen 2020 asti!

Täydennyskoulutus alkaa 19.8.2019 ja päättyy 5.6.2020. Koulutuksen tavoitteena on kehittää työnhakutaitoja, tutustua työelämään/jatko-opiskeluvaihtoehtoihin ja työelämän perussääntöihin. Koulutuksessa parannetaan suomenkielen ja suomalaisen viittomakielen ilmaisua, vahvistetaan digitaalista taitoja sekä harjoitellaan verkostoitumista ja medialukutaitoa. Hygieniapassiakin on mahdollista suorittaa.

Täydennyskoulutukseen sisältyy seuraavia aiheita:

 • Opiskelu- ja työelämävalmiudet
 • Työaloihin ja -elämään tutustuminen
 • Tietotekniikka ja sosiaalinen media
 • Suomen kieli
 • Viittomakielen Ilmaisutaito
 • Hygieniapassi

Opinnot toteutetaan elokuusta kesäkuuhun 37 viikon aikana 4 tai 5 päivänä viikossa (20 tai 25 tuntia viikossa). Opiskelu tapahtuu Valkeassa talossa, Helsingissä, pääasiassa arkipäivisin klo 9-13.30.

Opiskelun hinta: maksuton. Kurssille otetaan n. 12 henkeä.

Opintoihin on mahdollista hakea Kelalta ammatillista kuntoutusta tai opintotukea. Opistolla voi syödä opiskelijahintaan ja majoittua edullisesti. Opiskelun ohella voi toimia kokopäiväisenä työnhakijana.

Sitova ilmoittautuminen tehdään sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

PERUUTUSEHTO: Opiskelun keskeyttämisestä on annettava kirjallinen ilmoitus opistolle. Opintomaksu peritään kirjalliseen ilmoitukseen asti.

Kuurojen kansanopisto on Suomen ainoa kansanopisto, joka tarjoaa kuuroille, huonokuuloisille ja kuurosokeille opetusta suomalaisella viittomakielellä. Kuurojen kansanopiston viittomakielinen ja monikulttuurinen oppimisympäristö on ainutlaatuinen Suomessa.

Lisätiedot:
Tuija Mustonen
tuija.mustonen@kuurojenkansanopisto.fi
GSM: 0405487740, vain tekstiviesti tai 3G
Skype: tuija.mustonen.kko

Hyödyllisiä linkkejä

Maahanmuuttajakoulutus kuuroille 19.8.2019-5.6.2020

Tule opiskelemaan muiden kuurojen maahanmuuttajien kanssa! Kuurojen kansanopisto on viittomakielinen ja monikulttuurinen opisto ja siksi ainutlaatuinen.
Hyödyllisiä linkkejä

Kuurojen maahanmuuttajakoulutuksen tavoitteena on edistää yleisiä kotoutumista ja jatko-opintokelpoisuutta parantavia valmiuksia. Koulutus alkaa 19.8.2019 ja päättyy 5.6.2020.

Opintoihin sisältyy mm. suomalaista viittomakieltä, suomea toisena tai vieraana kielenä, tietotekniikkaa, yhteiskunta- ja työelämätaitoja. Opiskelija saa myös tietoa oikeuksistaan saada erilaisia viittomakielisiä palveluita mm. viittomakielen tulkkauspalvelut.

Opinnot toteutetaan elokuusta kesäkuuhun 37 viikon aikana 4 tai 5 päivänä viikossa (20 tai 25 tuntia viikossa). Opiskelu kestää 1-4 lukuvuotta riippuen opiskelijan lähtötasosta. Opiskelu tapahtuu Valkeassa talossa, Helsingissä, pääasiassa arkipäivisin klo 9.00-13.30.

 • 5 päivän opintojen kokonaishinta on 3922 € (106 € / viikko)
 • 4 päivän opintojen kokonaishinta on 3515 € (95 € / viikko).

Opintoihin voi hakea Kelalta ammatillista kuntoutusta, opintotukea tai opintoseteliavustusta. Opistolla voi syödä opiskelijahintaan ja majoittua edullisesti.

Sitova ilmoittautuminen tehdään sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

PERUUTUSEHTO: Opiskelun keskeyttämisestä on annettava kirjallinen ilmoitus opistolle. Opintomaksu peritään kirjalliseen ilmoitukseen asti.

Lisätietoja:

Tuija Mustonen
tuija.mustonen@kuurojenkansanopisto.fi
GSM: 040 5487740 vain tekstiviestit ja 3G
skype: tuija.mustonen.kko
 

Sivu päivitetty 15.8.2019