Tee kertalahjoitus

12.1.2018

Tukea vertaistoiminnasta

  • Ykisäinen poika pipo päässä
Ilman vertaistoimintaa kuurot lapset ja nuoret ovat syrjäytymisuhan alla.

On tosi vaikea selittää kuuleville opiskelukavereilleni miltä tuntuu olla kuurona heidän joukossaan. Ilman tulkkia tai toista viittomakielentaitoista kommunikointi ja todellisen yhteyden saavuttaminen on vaan vaikeaa. Kaipaan arkielämääni ihmistä, jonka kanssa voisin viittoa vapaasti, ja joka ymmärtäisi millaista on olla kuuro. Tässä kaupungissa vaan ei ole toista ikäistäni kuuroa…

Niin kuin meille kaikille, myös kuurolle on tärkeä saada kokea kuuluvansa joukkoon; tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi. Kuurolle se, ettei hän kykene kuulemaan ympärillään soljuvaa puhetta ja käymään sujuvaa keskustelua viittomakieltä taitamattomien kanssa ilman tulkkia luo aivan omanlaisensa ulkopuolisuuden tunteen. Mahdollisuudet viettää aikaa toisten viittomakielisten kuurojen kanssa on todella tärkeää itsetunnon vahvistamiseksi erityisesti lapsena ja nuorena.

Kuurojen Liitto tarjoaa viittomakielistä vertaistoimintaa kaikenikäisille. Lapsille ja nuorille järjestetään leirejä ja tapahtumia, joissa he voivat tavata ja ystävystyä saman ikäisten kanssa. Samalla heitä yhdistää kokemus elämästä kuurona keskellä kuulevien maailmaa.

Aikuisille ja ikääntyneille tarjoamme monipuolista kurssi- ja kulttuuritoimintaa, sekä viittomakielistä vapaaehtoistoimintaa, jonka tavoitteena on luoda mahdollisuuksia vuorovaikutukseen toisten kuurojen kanssa ja vahvistaa sitä kautta yhteisöllisyyden tunnetta.

 

Tue Kuurojen Liiton tarjoamaa vertaistoimintaa lahjoittamalla!

Voit lahjoittaa nyt joko verkkopankistasi oheisella kertalahjoituslomakkeella, 
soittamalla numeroon 0600 04030 (14,52 € +PVM)
tai lähettämällä tekstiviesti KUURO numeroon 16433 (10 €)

Hyödyllisiä linkkejä