16.4.2019

Liisa Kauppinens jubileumsseminarium 10.5.

Den 10 maj firas organisationsråd Liisa Kauppinens 80-årsdag med seminarium och kvällstillställning. Seminariet ordnas fredagen den 10 maj kl. 15-17 och firandet fortsätter under kvällstillställningen kl. 17-20.

I stället för Ljusa huset som tidigare meddelats, ordnas det historiska seminariet på Finlandiahuset!

Under seminariet får vi höra om mänskliga rättigheter och följa en paneldiskussion. På kvällstillställningen publiceras Liisa Kauppinens biografi Tiedän sen mahdolliseksi (fri översättning: Jag vet att det är möjligt), skriven av Salla Fagerström. Boken kan köpas på plats.

Anmäl dig till seminariet och/eller kvällstillställningen senast 2.5.2019 via länken nedan. Platsantalet till tillställningarna är begränsat med man kan också följa en direktsändning av seminariet, som är tolkat.

Mer detaljerat program publiceras senare.

Organisationsråd Liisa Kauppinen har arbetat som Finlands Dövas Förbunds verksamhetsledare, som ordförande för Dövas världsförbund WFD och haft ett flertal internationella förtroendeuppdrag. Kauppinen var den första finländaren som fick FN:s pris för mänskliga rättigheter år 2013.