Viestintäyksikössä kehitetään jatkuvasti hyviä tapoja toteuttaa viittomakielisiä ohjelmia. Tällä kokemuksella voimme toimia konsulttiapuna, kun esimerkiksi jokin viranomaistaho haluaa käynnistää omilla sivuillaan viittomakielisen palvelun. Tätä kehitystyötä rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Viittomakielinen ohjelmatuotanto tekee yhteistyötä myös muiden eurooppalaisten viittomakielisten ohjelmatuotantojen kanssa.
VHS-nauhoista verkkoviestintään
Viittomakielisellä ohjelmatuotannolla on Kuurojen Liitossa pitkät perinteet. Jo vuonna 1983 perustettiin Kuurojen video täydentämään vähäistä viittomakielistä ohjelmaa televisiokanavilla. Tuolloin ohjelmia lähetettiin VHS-kasetteina kuurojen kotitalouksiin. Vuosien varrella tuotantoformaatti on kehittynyt DVD-julkaisujen kautta verkkojulkaisuksi. Samalla sisällöt ovat kehittyneet viittomakielelle käännetyistä tiedotteista toimitetuiksi ohjelmiksi.
Verkkoviestinnän kasvamisen myötä viittomakielisen informaation määrä myös ympäröivässä yhteiskunnassa on lisääntynyt, mutta se on edelleen varsin vähäistä verrattuna puhutuilla kielillä tuotettuun tietoon. Kuurojen Liiton viittomakielinen ohjelmatuotanto pyrkii osaltaan tasaamaan tätä vajetta. Viittomakielinen kuuro voi anoa kotikunnaltaan vammaispalvelulain perusteella harkinnanvaraista maksusitoumusta Kuurojen videon ohjelmapalveluun. Tällä kuntien rahoituksella Kuurojen Liitto tuottaa viittomakielisiä ohjelmia, joiden tavoitteena on lisätä kuurojen tietoa yhteiskunnasta ja tätä kautta ehkäistä heidän syrjäytymistään. Lisäksi viittomakielinen ohjelmisto vahvistaa osaltaan kuurojen yhteisöllisyyttä. Aikaisemmin Kuurojen videon ohjelmat lähetettiin DVD:nä, mutta julkaisu on painottunut enenevässä määrin verkkoon.