4.7.2019

Teckenspråkigt program på Kaustby folkmusikfestival – förbundet är också med

Den 10 juli är det dags för temadagen Känn musiken på Kaustby folkmusikfestival. Då blir det en hel del teckenspråkigt program. Finlands Dövas Förbund deltar också i evenemanget.

Det finns teckenspråkstolkar på plats på festivalen och det bjuds på teckenspråkiga framträdanden. På scenen står bland annat Signmark, Visual Voice och Metsäorkesteri Käet ylös! Temadagen ordnas i samarbete med organisationer i hörsel- och teckenspråksbranschen. Då är också Finlands Dövas Förbund med och presenterar sin verksamhet.

Organisationerna i hörsel- och teckenspråksbranschen kan köpa biljetter för onsdagen till medlemspriset 24€/vuxen. Boka din biljett (på finska) här: https://link.webropolsurveys.com/S/55E4F82AFA9EA1C0

Hörsel- och teckenspråksbranschens tält ligger nära festgården och är öppet kl. 10-20. Välkommen dit och hälsa på! Med god tur kan du vinna en fin tygkasse #supervoimanionviittomakieli .

Temadagens program  10.7:

Kl. 9.30-14 Musikgymnasiet
Teckenspråkstolk på plats i biljettkontoret
Kl. 10-11 Spelmanshuset
Metsäorkesteri Käet Ylös!
Kl. 11-12 Festivalområdet
Lunch på t.ex. festivalrestauragen
Kl. 12-13 Kestikievari
Näppärit - barnorkester
Kl. 13-14 Keskipohjanmaa-areena
Internationell folkdanskonsert
Kl.  10-18 Idrottshuset
Hörselbilen är öppen för alla som vill undersöka sin hörsel
Kl. 14-15 Kansantaiteenkeskus
Kaffe samt verkstad med Ursa Minor
Kl. 15-17 Kansantaiteenkeskus
Seminariet Musiikin voima! Med är Marko Vuoriheimo alias Signmark, forskaren Katja Sutela från Uleåborgs universitet och musikterapeuten Riitta Koski-Helfenstein
16.30-17.30 Barnens tält
Mutaveijarit med teckenspråkstolkning
Kl. 17.30-18.30 Festovalområdet
Middag på t.ex. festivalrestauragen
Kl. 18.45-19.45 Mondo
Signmark (framträdandet är tvåspråkigt: finska och teckenspråk)
Kl. 20-21 Keskipohjanmaa-areena
Kalevauva.fi med teckenspråkstolkning
Kl. 21-22 Mondo
VisualVoice (framträdandet är tvåspråkigt: finska och teckenspråk)

En dansverkstad ordnas också på Kallio-klubi kl. 14-15.

Nyttiga länkar