Hela Finland tecknar!

Nu kör den teckenspråkiga Finland100-kampanjen igång – häng med! Spela in en video av dig själv där du tecknar nationalsången Vårt land, dela den på sociala medier och utmana dina vänner att göra detsamma. Tillsammans kan vi sätta ett teckenspråkigt rekord! #kokosuomiviittoo #helafinlandtecknar
Nyttiga länkar

På videon lär Signmark och Netta dig att teckna den första versen av Vårt land på finskt teckenspråk. Avgör själv om du vill lära dig teckna en rad, två rader… eller kanske rent av hela versen. Du kan också låta dig inspireras av en samling kändisar som slutit upp i kampanjen.

Kampanjens undervisningsvideo är på finskt teckenspråk men du kan självfallet delta med Vårt land på finlandssvenskt teckenspråk om du vill! Du ser sången på finlandssvenskt teckenspråk på den sista videon i raden här ovanför.

När du har tecknat din version, dela videon på sociala medier med hashtaggen #kokosuomiviittoo  #helafinlandtecknar och utmana dina kompisar att delta i kampanjen.  Målet är, som namnet avslöjar, att få hela Finland att teckna!  :)

Kampanjen kulminerar i ett gemensamt teckenspråksjippo lördagen den 2 december klockan 13:00. Då träffas vi på domkyrkans trappor i Helsingfors och tecknar tillsammans den första versen av Vårt land och hela teckenkören förevigas på video. Här gör vi ett försök att sätta ett inofficiellt finskt teckenspråksrekord.

Hela Finland tecknar!

Kampanjen ingår i jubileumsprogrammet Finland 100 år.

Du kan också lära dig teckna på Dövas folkhögskolas kurs Koko Suomi viittoo (Hela Finland tecknar), se länken här intill.